top of page
WhatsApp Image 2021-03-18 at 18.17.15 (1

Paula guerrero

Hola! Soc la Paula Guerrero, tinc vint-i-un anys i visc a Calldetenes, un poble situat al costat de Vic. Estic cursant tercer d’Educació Social a la Universitat de Vic, un grau que em permetrà realitzar el que sempre he volgut, treballar amb persones. A més, realitzant les pràctiques d’aquest any, m’he pogut apropar molt més a la professió de l’educadora social i sé que em vull dedicar a l’educació.

 

M’agrada molt caminar i descobrir nous llocs de la muntanya. També m’omple molt poder conèixer món, realitats i persones, podent crear un constant aprenentatge.  

Coneixements prèvis

  • Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?

Desconec molt la relació que hi ha, però si que ho relaciono amb suports i recursos educatius que es poden utilitzar, a més de les competències digitals que es poden emprar amb diferents col·lectius.

​

  • Quins coneixements/competències digitals teniu?

Utilitzo sovint el canva i m’apassiona conèixer nous programes i entretenir-me a dominar-los i treure-hi profit.

​

  • Quines experiències digitals teniu?

A l’institut vaig participar a un concurs de robòtica i també vam crear una pàgina web amb l’aplicació WIX.

​

  • Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?

Penso que amb aquesta assignatura puc conèixer recursos per tal de posar-los en pràctica i espero aprendre a utilitzar-los.

​

  • És important posar-hi la data, així podreu veure com heu après al llarg del temps.

17 de març del 2021

reptes i presa de decisions

18 de març del 2021

Primera setmana de classe, on em situo una mica amb aquesta assignatura i aclareixo quins continguts es realitzaran.

​

Tinc bastants coneixements amb les TIC i amb diferents aplicacions que utilitzo sovint. El repte que em proposo per a començar aquesta assignatura és aprendre i millorar a utilitzar i donar un millor ús a les TIC.

​

25 de març del 2021

​Ja tenim el grup del treball fet, vaig amb l’Ariadna Puigdomènech, la Mar Subirats, la Laura Covas i la Maria Llord. Hem decidit utilitzar l’aplicació de Wix per a crear la pàgina web, ja que creiem que ens aportarà més aprenentatges tecnològics i quedarà una web amb una millor arquitectura.

​

Comencem a remenar l’aplicació Wix, tot i que jo ja l’havia utilitzat anteriorment, no recordo com funcionava. Em suposa un nou repte tornar a aprendre el seu funcionament i a indagar amb totes les opcions que et dona l’app.

​

30 de març del 2021

He començat a crear la pàgina individual, on hi adjunto tota la meva informació. M’ha agradat molt remenar per l’aplicació de Wix i poder escollir la plantilla més adequada per fer la meva presentació.

​

M’ha suposat un gran repte definir-me, de manera concisa i clara. A més utilitzant la informació adient per a posar-la a la pàgina web.

 

13 abril del 2021

Fer el treball grupal a través d’una pantalla és força carregós pel fet que comporta estar en un lloc molt diferent de treball de el habitual i sense la presència de les companyes del grup.

​

A més en aquest treball, el fet d’haver d’aprendre el funcionament d’algunes aplicacions, com per exemple, el Canva i el Wix, el format digital dificulta l’aprenentatge de totes les membres del grup. Ja que una persona comparteix pantalla i la resta no pot editar ni participar en el mateix moment a l’aplicació, sinó que només pot treballar-hi una persona alhora.

​

Penso que això provoca que costi que totes sapiguem utilitzar l’aplicació de la mateixa manera. Tot i això penso que el repte està a remenar-la en estones lliures i aprendre a saber-la funcionar i interessar-te per dominar-la.

​

27 abril del 2021

​Pensant amb el recurs sociodigital que volíem fer, després de tenir moltes idees al cap, ens decantem per crear una pàgina on es pugui fer un traspàs d’informació entre centres de menors.

​

Tot i no tenir les eines necessàries per a crear una base de dades tal com teníem pensat, creiem oportú no descartar aquesta idea tot i les mançanes tecnològiques que tenim, i creem l’arquitectura de com ens agradaria que sigues aquest recurs a partir d’una pàgina web.

​

4 de maig del 2021

Pel que fa al Projecte social i desigualtats socials, tot i fer pràctiques al centre de menors on hem escollit per a fer el treball, no m’havia plantejat abans les desigualtats tecnològiques que hi podien haver.

​

Fer l’anàlisi de les desigualtats socials a partir de l’alteritat, la governança, l’habitança i l’ethos, m’ha fet adonar-me de desigualtats que es viuen dins del centre i he trobat molt interessant poder-ho enfocar des d’una altra mirada.

coneixements adquirits

Fent una anàlisi general de l’adquisició de coneixements al llarg de l’assignatura, observo que ara en acabar l’assignatura he conegut algunes aplicacions que han utilitzat la resta de companyes per a fer els seus treballs. Tot i això, abans de començar l’assignatura pensava que aprendria a utilitzar més recursos i eines digitals de les que ja coneixia. M’ha faltat més aquesta part de descobrir-ne de noves per tal de poder-los aplicar en el món social.

​

Sí que he pogut aprofundir molt en la utilització del Wix i el seu funcionament. El que també  he observat és que treballant amb equip, no totes teníem l’espai a utilitzar l’aplicació i per tant, aprendre a utilitzar-la. Però si que ens hem pogut donar suport entre totes i cada una aportava el que més dominava a part dels nous coneixements que anàvem adquirint.

​

Valoro molt poder conèixer noves eines i recursos per tal d’aplicar-los en projectes socials i adaptar-los a les necessitats de cada col·lectiu i situació. Abans no m’havia plantejat la figura de l’educadora social amb les TIC i la importància que ens puguem anar adaptant a les noves necessitats actuals.

bottom of page