top of page
rosita.png

Conclusions

Aquest treball ens ha donat peu a conèixer les desigualtats digitals que hi poden haver en un centre de menors. 

​

S'han pogut assolir els objectius que es van proposar en un principi, ja que hem conegut els recursos tecnològics que tenen al centre i les competències digitals que tenen els educands i professionals, a través del qüestionari i les entrevistes. Hem pogut evidenciar l'existència de les restriccions tecnològiques que tenen els educands i hem pogut analitzar les normatives envers les TIC, a través de l'espai de diàleg amb les educadores d'aquest centre. Per tant, a partir de tota la informació obtinguda al llarg d'aquest treball s'ha pogut evidenciar que veritablement existeix una desigualtat digital, el qual és un dels objectius que també volíem assolir. 

​

Atès a l'existència d'aquestes desigualtats digitals, hem reflexionat sobre com estan fetes les normatives. La majoria de normatives que segueix cada centre no té en compte la visió dels educands, els quals són els que viuen aquestes. Creiem que qualsevol decisió ha de ser presa per tots els components que formen part del CRAE, que en aquest cas són tant educadores com educands.

Per tant, una de les nostres propostes de millora és crear espais assemblearis on els joves puguin tenir veu i vot sobre la seva vida al centre. D'aquesta manera es podria arribar a consensos en els quals tothom es podria sentir còmode, i d'aquesta manera promoure l'autonomia, l'esperit crític i la decisió pròpia de cada jove.

​

L'altra proposta que vàrem pensar és una formació d'ús i abús de les tecnologies, quelcom que s'hauria d'aplicar en tots els joves que utilitzen les TIC. També s'ha pogut observar que molts dels joves del centre tenen una relació abusiva amb aquestes, com també una manca d'informació sobre els riscos i de com utilitzar les tecnologies. Creiem que els educadors han de tenir coneixements sobre les TIC, per tal que si els joves ho necessiten puguin accedir a ells. 

​

Les dificultats que ens hem trobat al llarg d'aquest treball han set el recurs sociodigital escollit. Gairebé cap de nosaltres tenia coneixements previs sobre aquesta aplicació, i tot i que ho hem pogut tirar endavant, ha set un repte. 

Quant a investigació, al ser un CRAE no hem tingut tant accés a la informació que necessitàvem.

​

Aquest treball ens ha portat a totes nosaltres molts coneixements sobre les TIC i les desigualtats digitals que podem trobar en un CRAE. Tot i que la feina ha set virtualment, hem treballat en equip de manera organitzada i eficaç.

​

Hem pogut observar la importància que poden tenir les TIC en l'educació social, tant per les persones educands com per les educadores, quelcom que no havíem relacionat gairebé mai.

​

Esperem que hagueu gaudit del nostre blog tant com hem fet nosaltres!!!!

bottom of page