top of page
Rama

Recurs sociodigital II

ANÀLISI FONTS D'INFORMACIÓ

La primera font que hem escollit és aquest article publicat a la web de l’Hospital Clínic ja que explica detalladament què és l’assetjament, com es produeix, els participants, factors de risc, senyals d’alerta, actuació, evolució i un llarg etc.

Aquest article per tant ens explica tot el que necessitem saber sobre l’assetjament escolar, quelcom necessari per poder adquirir aquests coneixements previs per realitzar el nostre recurs socioeducatiu/digital. 

 A més a més, hem pogut utilitzar aquesta informació per l’apartat del recurs sociodigital “Informació i conscienciació”, ja que aquests coneixements bàsics també haurien d’anar dirigits per les persones que ho pateixen o bé ho exerceixen. 

La segona font escollida per a elaborar aquest anàlisi de la realitat ha estat aquest programa que es diu l'altra cara, de TV3, i que està enfocat a l'assetjament escolar. Aquest petit documental es va emetre l'any 2021, per tant és d'actualitat.


En aquest vídeo es pot veure tot un seguit de testimonis envers el "bullying" des de la seva pròpia perspectiva, única, sensible i emotiva de joves de diferents edats.
Creiem que és molt important donar veu a les persones víctimes de l'assetjament per poder explicar com ho han viscut i per entendre quina realitat viuen. En el vídeo, podem veure com aquestes conductes violentes succeeixen moltes vegades a les escoles i com sovint són situacions que passen per desapercebut.


Per tant, és una font amb una gran evidència d'una realitat que afecta greument a joves i que s'ha d'actuar per poder cobrir aquesta necessitat.

L'última font que vàrem escollir és un petit vídeo que es diu: Fem les paus, el qual es va emetre des del programa del Club Super3. 

Explica des la visió de tres mirades de diferents noies, com han exercit bullying cap a companys o companyes seves durant anys anteriors. En pocs minuts es pot observar i escoltar els sentiments que elles tenien quan l'exercien, per què ho feien i el que feien, no molt lluny de la realitat que viuen les persones assetjades, ja que els sentiments en moltes ocasions eren els mateixos. Hi ha un tercer testimoni que en el seu cas era ella la persona que rebia aquest assetjament, la qual explica el mateix, però des de l'altra mirada. 

Hem vist convenient posar aquesta font, ja que poques vegades sabem o tenim testimonis reals de persones que han assetjat, sempre acabem posant el focus en la víctima, buscant maneres que aquesta persona pugui seguir endavant amb la seva vida, en comptes d'educar en la conscienciació del que implica un assetjament sigui des de l'àmbit que sigui. 

bottom of page