top of page

JUSTIFICACIÓ RECURS SOCIODIGITAL

JUSTIFICACIÓ

Arran de la nostra experiència, és considerat necessari aquest recurs, ja que l’actual és obsolet.

Existeix un recurs anomenat Sini@ que considerem insuficient i comporta que les treballadores sentin una falta d’informació rellevant sobre els infants i joves amb els que s’intervé. Aquest fet comporta una dificultat afegida a l’hora de realitzar accions educatives.

Aquest recurs pretén facilitar el traspàs d’informació a qualsevol agent que treballi en contacte amb un menor tutelat, és per això que cada infant o jove tindrà un espai web on es podrà accedir a tota la seva informació i l’evolució amb el pas del temps; ITSE, PEI, permisos, denúncies, estudis, escapoliments, salut mental, etc.

El fet de tenir tota la informació conjunta facilita la feina a les treballadores, ja siguin nou personal dels CRAE, o bé quan un infant arriba a un centre; si des de Serveis Socials Bàsics (SSB) o del centre d’on provingui, s’ha fet un bon seguiment d’aquest infant i afegit la informació  al programa, facilita molt la feina i en definitiva l’integració i el benestar del menor fins i tot coneixent la història prèvia a qualsevol intervenció institucional. És per això que és totalment necessari un bon treball en xarxa i que tinguin accés al programa SSB, EAIA, DGAIA, CRAE, Centre d’Acollida, CREI, i qualsevol agent que treballi amb el menor.

Creiem que aquest nou model facilita la transparència, però també cal protegir les dades dels menors així doncs únicament es podrà accedir a la informació amb el número identificatiu DNI/NIE del propi infant o jove, i únicament des dels recursos esmentats anteriorment; en cas d’un canvi de centre, en el moment que s'accepta una proposta d’un nou ingrés a un centre, aquest mateix ja pot accedir a la plataforma.

OBJECTIUS

  • Facilitar el traspàs de la informació pertinent del menor al nou centre acollidor.

  • Coordinar-se i treballar en benefici pel menor.

  • Desenvolupar un bon seguiment del menor.

  • Facilitar a les treballadores l’accés a la informació.

DESCRIPCIÓ EINA UTILITZADA

L’eina digital utilitzada és una pàgina web, creada amb Google Sites. 

Primer de tot, comentar que hem utilitzat aquest recurs, ja que la nostra proposta ideal seria poder crear una base de dades, on s’emmagatzemés tota la informació pertinent i s’hi pogués accedir amb el DNI/NIE de l’infant o jove. Així doncs, només hi podrien tenir accés els recursos que en aquell moment treballen amb el menor per tal de complir amb la protecció de dades.

Aquesta possibilitat queda descartada, ja que ens queda fora de l’abast poder crear una pàgina web d’aquestes característiques. Per tant, la pàgina creada és una plantilla de com ens agradaria que sigues aquests recurs esmentat anteriorment.

En la plantilla creada amb el títol Traspàs d’Informació entre Centres (TIC), la pàgina inicial que trobem és el buscador, on s’ha d’introduir el DNI de l’infant o jove per tal d’accedir a l’informe adient del menor escollit.

Un cop dins de l’informe el primer que trobaríem seria una fotografia i els punts a destacar de la vida del menor (edat, lloc de residència, aspecte físic…). 

Seguidament, en diversos hipervincles on observaríem de forma ordenada i classificada, diverses temàtiques importants a destacar del menor com: escapoliments, denúncies, el PEI, permisos, entre altres. Dins de cada carpeta, es trobaria la informació pertinent de cada situació i on es podria adjuntar documents i escrits segons la necessitat. 

A part d’aquestes entrades d’informació, també es poden adjuntar Noves entrades, on descriure fets diversos, ordenats cronològicament, que poden anar succeint i que són rellevants a tenir presents per tal de fer un seguiment i obtenir una visió més globalitzada i amb molta més perspectiva que únicament basant-nos en el dia a dia.

TIC.png
bottom of page